Benefietconcert C Major | Giro555
Martijn Veenstra
04/04/2024
2 min
0

Jouw concertidee: podium of prullenbak?

04/04/2024
2 min
0

Jouw concertidee: podium of prullenbak?

In de bruisende wereld van muziekverenigingen is het niet ongewoon om na een repetitie, onder het genot van een drankje, te brainstormen over spectaculaire concertideeën. Maar wat als zo'n spontaan idee werkelijkheid wordt? Dit was precies het geval bij Choral Voices uit Groningen, die na de heftige aardbevingen in Turkije het plan opvatte voor een Benefietconcert ten behoeve van Giro555, binnen een week.

Race tegen de klok
Wat begon als een opwelling tijdens de bekende 'derde helft', groeide uit tot een ambitieus project. Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen schoot te hulp en al snel lag een indrukwekkend plan op tafel. Maar met de plannen kwamen ook de vragen. Zou het echt haalbaar zijn binnen één week? En zo ja, hoe dan? De race tegen de klok was al begonnen.

De uitdagingen waren talrijk. Van het organiseren van de muziek, de koren en de musici tot het regelen van media-aandacht, PR en communicatie. Een kleine groep bevlogen musici, dirigenten, bestuursleden en andere betrokkenen stonden onder grote tijdsdruk. Er was ondertussen een complex samenspel gaande van vergaderen, organiseren en regeldingen. Maar de wil om dit tot een succes te maken, was onmiskenbaar aanwezig.

Samen sta je sterk
Gelukkig kwam er al snel hulp van buitenaf. De dirigent en de projectgroep namen het voortouw en schakelden C Major Creative Productions in. Binnen enkele uren stond een volledig ingerichte Concertservice klaar om het Benefietconcert tot een succes te maken. Van mediastrategie tot publieksinformatie en van kaartverkoop tot donatie-opties, alles werd tot in de puntjes geregeld.

En het resultaat?
Het resultaat was verbluffend. Meer dan 700 man publiek woonden het concert bij en betuigden hun steun. Samen doneerden ze bijna €17.500,- aan het goede doel. Dit succes illustreert de kracht van samenwerking en het belang van het durven najagen van grote plannen, zelfs als de obstakels groot lijken.

Het verhaal van Choral Voices en Ensemble Magnificat staat niet op zichzelf. Het is een inspirerend voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer mensen hun krachten bundelen en samenwerken. Het toont aan dat zelfs de meest ambitieuze projecten binnen handbereik liggen wanneer men bereid is om hulp te zoeken en de juiste partners aan te trekken.

Tijd voor actie?
Dus, durf jij jouw spontane ideeën om te zetten in actie? Sta je op het punt om te beslissen tussen het podium en de prullenbak? Laat het verhaal van dit Benefietconcert een inspiratie zijn. Want zoals zij hebben laten zien, met de juiste mensen en de juiste aanpak, kan elk idee werkelijkheid worden.


Blogfoto

©cmajorcreativeproductions


C Major helpt

Lees hier meer over hoe C Major Creative Productions jouw club kan helpen met het succesvol organiseren van concerten.  

Of ben je op zoek naar inspiratie, kennis en handige tips? Download de Perfecte Poster Checklist gratis op www.cmajor.nl/gratis-download/

Reacties